Radiostation

Radiostation

radiostation

Radiostation verwijst naar de transmissie van geluid door radiostraling die bedoeld is om een bijna wereldwijd publiek te bereiken. Radiostations die gebruik maken van radiostation zijn meestal terrestrische radiostations die geluid uitzenden via een antenne. In sommige gevallen, zoals bij satellietradio, kan de radiostraling echter worden verzorgd door een ruimtesatelliet. Satellietradio bestaat uit het uitzenden van radiosignalen in de ruimte door satellieten in een baan om de aarde, waardoor een radiosignaal ontstaat dat wordt ontvangen door gebruikers op aarde. De gebruikers zenden vervolgens dit radiosignaal uit, dat wordt ontvangen door de ruimtesatelliet en teruggezonden naar de ontvanger op de grond. Dit proces herhaalt zich over een afstand van meer dan enkele honderden kilometers.

Radiostation is een effectieve manier om een radiostation aan de man te brengen en een wereldwijd publiek te bereiken. Radiostations die een radiostation uitzenden, moeten een IP-adres van buitenaf gebruiken om hun uitzendingen mogelijk te maken. Voor de identificatie van elk radiostation in het netwerk wordt gebruik gemaakt van een openbare string, die door de exploitant van het station via een lokaal telefoonnet (zoals de ISSN) aan de openbare string wordt meegedeeld. De openbare string is gekoppeld aan een stationsnummer en gecodeerd met een alfanumerieke reeks, die intern door het station en extern door de distributeur wordt gebruikt om elke uitzending te identificeren.

Radiostation biedt een kostenefficiƫnte methode om een groot publiek te bereiken en het aantal mensen dat een radiostation hoort en ziet, te verhogen. De apparatuur die nodig is om radiostation te implementeren is relatief goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar. Het voordeel van radiostation ten opzichte van traditionele omroep is dat de kwaliteit van het geproduceerde signaal van een hoger niveau is en niet verslechtert naarmate de afstand groter wordt. Bovendien is het nu veel gemakkelijker om toestemming te krijgen voor het gebruik van de openbare string en het stationsnummer voor radiostation, in plaats van een vergunning te moeten aanvragen.

Sources for this article: